Curs tai chi stilul Chen

în curând

 

  • Ce este taijiquan?
  • Cine poate practica?
  • Ce stiluri de taijiquan există?
  • Ce beneficii aduce stării de sănătate?
  • Poate fi practicat pentru partea marțială?
  • Unde se practică și ce trebuie să avem pregătit pentru antrenament?
  • Poate fi practicat de persoane cu diverse afecțiuni sau de femei gravide?
  • Persoanele sănătoase de ce au nevoie (care este motivația) să practice taijiquan?

Cele de mai sus și alte întrebări care vor apărea vor fi clarificate cu ocazia acestui curs.

Acum se anunță o fereastră de oportunitate pentru a acționa în direcția îmbunătățirii sănătății  (#anticovid) începând cu 30 mai.

Mișcarea este foarte importantă pentru sistemul imunitar și taijiquan-ul are ca unul din scopurile de bază îmbunătățirea sănătății.

Prin modul de a practica posturi și mișcări lente alternate cu unele energice, rapide este metoda prin care puteți să îmbunătățiți rezistența corpului în fața agenților patogeni.

Mai jos veți găsi un link și un extras despre modul în care mișcarea sprijină imunitatea.

Ne propunem ca în 2 weekenduri consecutive să facem împreună primii pați pe calea taijiquan și să simțim modul de acțiune al acestuia.

Programul:

……………….

Pentru participare este necesară înscierea la taijior@yahoo.ro

Despre imunitate:

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/antioxidantul-minune-care-combate-coronavirusul-corpul-il-elibereaza-in-mod-natural-in-anumite-conditii.html

Un antioxidant joacă un rol crucial în combaterea Covid-19, potrivit unui studiu recent. Nu se ia din hrană, ci se eliberează natural, în timp ce facem sport.

Mișcarea este recomandată și de medicii care tratează forme severe de Covid-19, pentru că reglează glicemia.

Hiperglicemia lovește direct sistemul imunitar, în cazul oricărei infecții virale.

Studiul făcut la Universitatea din Virginia arată că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mișcării în mușchi. Apoi, prin circulație, se lipește de organele vitale.

Reduce substanțial riscul simptomelor severe respiratorii, asociate Covid-19. În același timp, mișcarea reglează glicemia și ajută astfel sistemul imunitar.

Glicemia crescută întreține orice infecție

Glicemia crescută, chiar fară să suferiți încă de diabet, întreține orice infecție, spun medicii care tratează forme severe Covid-19.

Dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina: ”În fața oricărei infecții, nu vorbim doar de această infecție, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2”.

La Spitalul Colentina din București, spre exemplu, centru dedicat tratării Covid-19, cei mai mulți pacienți cu forme severe ajunși la terapie intensivă sunt supraponderali și obezi.

În această perioadă, prevenție împotriva eventualelor simptome severe de Covid-19 înseamnă și reducerea greutății corporale cu 10%.

email: taijior@yahoo.ro

 Vă așteptăm cu drag!